Hem Boskap Nötkreatur vuxna och ungdjur

Nötkreatur vuxna och ungdjur

409
0
DELA

Nötkreatur har använts som boskap i tusentals år, först för sitt skinn men blev senare populärt även för kött. Europeiska bosättare tog med sig nötkreatur till Nordamerika på 1500-talet och idag föds de upp över hela världen. Idag använder man det till, kött-, mjölk och skinnproduktion men används också i vissa fall som dragdjur.
Ungdjur/Feeder Cattle är kalvar (födelsevikt ca 50 kg) som föds upp tills de väger ca 350 kilo eller 600-800 pounds. När en kalv når kravvikten skickas de på bete för att lägga på sig och senare bli slaktade. När den nått den målviketen kallas de Live Cattle, alltså vuxna djur och det tar ca 4-6 månader.
Fullvuxna djur/Live Cattle, är när en kalv har nått slaktvikt runt ca 600kg. eller 1200-1300 pounds
I dagsläget produceras nötkött och andra produkter av nötkreatur över hela världen och säljs över hela världen, frysta produkter och väl förpackade köttstycken i vakuum möjliggör försäljning över hela världen oavsett var djuret är uppfött dock påverkar fraktkostnader priset och distansen man kan sälja sina produkter.
Priset drivs av:

  • Priset på djurfoder, majs och hö
  • Väder, höga temperaturer påverkar djurens aptit negativt och då också tiden och kostnaden för dem att växa till rätt vikt
  • Substitut för kött, fisk och vegetariska alternativ
  • Djursjukdomar, galna kosjukan exempelvis
  • Global efterfrågan på kött, påverkas av ökad vegetarisk kost och ekonomisk utveckling då kött är dyrt för befolkningen i de flesta länder
  • Energipriser (föds djuren upp inomhus skall byggnaderna värmas upp) samt drivmedelskostnader för transport.
DELA
Föregående artikelInvestera i Vete
Nästa artikelInvestera i Olja

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here