Hem Ädelmetaller Investera i Silver

Investera i Silver

650
0
DELA

Silver är liksom guld en ädelmetall. Silver började utvinnas för över 5000 år sedan och blev snabbt populärt för att visa sin rikedom i form av smycken, vilket är vanligt även idag. Silver användes tidigt också som betalningsmedel, vilket också sker än idag. Sveriges Riksbank ger fortfarande ut jubileumsmynt i silver som går att använda för att betala med.

Utöver betalningsmedel finns det flera användningsområden för silver, blanda annat för tillverkning av missiler, det går åt nästan 15kg silver för att tillverka en Tomahawk-missil. Silver är även en viktig råvara för fotografisk tillverkning bland annat för att silver har en av den bästa reflektionsförmågan av alla metaller. Silver har en god bakterieresistens och används vid vissa hygieniska produkter men också för elektroniska produkter så som kylskåp, datorer, mobiltelefoner och vissa musikinstrument.

Den stora majoriteten av silver som används varje år är för industriellt behov som vi berört ovan, det nästa stora användningsområdet är för smyckestillverkning och även som investering.
De största producenterna av silver i världen är Mexiko, Peru, Kina, Ryssland och Australien.

Faktorer som driver priset på silver är:

  • Inflation och räntor
  • Priset på guld, korrelationen mellan silver och guld är ofta hög
  • Industriell efterfrågan
  • Smyckes efterfrågan
  • Amerikanska dollarn
  • Ekonomisk oro

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here